Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa zupa z kaszą pęczak, warzywami oraz z dodatkiem kapusty włoskiej która nadaje zupie niepowtarzalny smak.Zupę można podawać z pieczywem lub ziemniaki ugotowanymi, na osobnym talerzu polanymi przesmażoną cebulką.Przepis mojej babci która zawsze tak podawała tą zupę. Lub jako samodzielne danie.Gorąco polecam.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Składniki
Mięso opłukaj włóż do garnka,zalej wodą zagotuj,a następnie zszumuj.Dodaj cebulę ,selera, pietruszkę ,pora pokrojonego w pół plasterki, marchewki pokrojone w kostkę , gałązkę lubczyku .Dopraw solą pieprzem dodaj ziele , liść laurowy oraz pieprz w ziarenkach oraz opłukaną kaszę gotuj około 25minut.Nastepnie dodaj liście kapusty .Gotuj jeszcze około 15 minut.
Mięso wyjmij z zupy usuń skórki, pokrój dodaj do zupy.Na koniec pokrój i dodaj natkę pietruszki.Zupę podawaj z pieczywem lub ziemniakami ugotowanymi osobno i podawanymi na osobnym talerzu z przesmażoną cebulką.Ta wersja jest pyszna.Lub jako samodzielne danie.