Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa zupa z kaszą pęczak, warzywami oraz z dodatkiem kapusty włoskiej która nadaje zupie niepowtarzalny smak.Zupę można podawać z pieczywem lub ziemniaki ugotowanymi, na osobnym talerzu polanymi przesmażoną cebulką.Przepis mojej babci która zawsze tak podawała tą zupę. Lub jako samodzielne danie.Gorąco polecam.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 115
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 200
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 52
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 115
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 200
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 52
Składniki
Mięso opłukaj włóż do garnka,zalej wodą zagotuj,a następnie zszumuj.Dodaj cebulę ,selera, pietruszkę ,pora pokrojonego w pół plasterki, marchewki pokrojone w kostkę , gałązkę lubczyku .Dopraw solą pieprzem dodaj ziele , liść laurowy oraz pieprz w ziarenkach oraz opłukaną kaszę gotuj około 25minut.Nastepnie dodaj liście kapusty .Gotuj jeszcze około 15 minut.
Mięso wyjmij z zupy usuń skórki, pokrój dodaj do zupy.Na koniec pokrój i dodaj natkę pietruszki.Zupę podawaj z pieczywem lub ziemniakami ugotowanymi osobno i podawanymi na osobnym talerzu z przesmażoną cebulką.Ta wersja jest pyszna.Lub jako samodzielne danie.