Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny krupnik wzbogaciłam dodatkiem małych kuleczek mięsnych, które dodają wartości odżywczych potrawie. Zupa może być świetną opcją dla pracujących na przerwę w pracy.
Garnek, blacha do pieczenia, nóż, miska , praska do czosnku, maszynka do mielenia mięsa
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36239
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 375
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9183
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36239
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 375
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9183
Składniki
Kaszę przelać pod bieżącą wodą i wsypać do 1 litra wywaru lub wody. Doprowadzić do wrzenia, po czym zebrać pianę i zmniejszyć ogień na najmniejszy.
W tym czasie, kiedy kasza się wolno gotuje, obieramy i myjemy warzywa.
Najpierw dodajemy marchew pokrojoną w kostkę, przykrywamy pokrywką i gotujemy. W tym czasie kroimy ziemniaki i pietruszkę w kostkę.
Dodajemy szklankę wody i dalej gotujemy na wolnym ogniu.
Dodajemy lubczyk oraz seler naciowy, przykrywamy i dalej gotujemy. Monitorujemy zupę i od czasu do czasu zamieszany łyżką, bo w pewnym momencie trzeba będzie dodać następną szklankę wody.
Moczymy bułkę w mleku, po czym mielemy mięso przez maszynkę razem z czosnkiem.
Dodajemy jajko, przyprawy, bułkę i dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe pupleciki, które układamy na blasze do pieczenia.
Pulpeciki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza góra -dół.
Wrzucamy je do zupy i dalej gotujemy pod przykryciem. W tym czasie obieramy czosnek, przecieramy przez praskę i dodajemy do zupy. Wyłączamy z ognia i doprawiamy wszystkimi przyprawami do własnego smaku. Dodajemy natkę pietruszki, olej kokosowy. Zupa smakuje lepiej, kiedy jest dobrze przyprawiona, więc nie żałujmy pieprzu, papryki i pieprzu kajeńskiego.