Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i pożywny krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybkami.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 453
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2638
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 453
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2638
Składniki
Mięso opłucz włóż do garnka i zalej wodą, zagotuj i zbierz szumowiny. Warzywa i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, kasze opłukaj, natkę posiekaj.
Dodaj suszone grzyby, warzywa zagotuj , następnie dodaj liście, ziele i pierz, opłukaną kaszę i ziemniaki. Całość gotuj około 30 minut, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso obierz dodaj do krupniku. Przed podaniem posyp natką pietruszki.