Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię żołądki drobiowe dla tego dzisiejsza moja propozycja to pyszna zupa właśnie z nimi. Taka zupę pamiętam z dzieciństwa. Jest pyszna, pożywna, tania w przygotowaniu i rewelacyjnie rozgrzewa.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Gotujemy rosół. Gdy rosół będzie ugotowany, odcedzamy. Mięso z rosołu obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Możemy też wykorzystać marchew z rosołu. Oczyszczone żołądki zalewamy gorącą wodą tak, aby były przykryte i gotujemy około 20 min. Po tym czasie odlewamy wodę i zalewamy jeszcze raz czystą gorącą wodą. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz curry, kurkumę, słodką papryką, pieprz cayenne i gotujemy do miękkości. Jeśli jest potrzeba to dolewamy gorącą wodę w czasie gotowania. Gdy żołądki będą miękkie dodajemy płaską łyżeczkę soli, gotujemy jeszcze około 15 min. Ugotowane żołądki wyciągamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki. Wodę wylewamy. Ziemniaki, marchew kroimy, wrzucamy do gorącego rosołu i gotujemy przez 15 min. Po tym czasie wrzucamy żołądki i razem gotujemy około 10 min. Doprawiamy do smaku według uznania jeśli jest potrzeba. Zupę możemy zabielić. Ja zabieliłam mlekiem. Przed podaniem dodajemy posiekany koperek lub pietruszkę. Smacznego.