Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulajda, czyli czeska zupa grzybowa podawana z jajkiem w koszulce albo ugotowanym na półmiękko lub twardo. Przepis pochodzi z 492. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6309
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2219
Królowa grilla :)
Odsłon: 1606
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6309
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2219
Królowa grilla :)
Odsłon: 1606
Składniki
Grzyby oczyścić i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać grzyby, wymieszać i podsmażyć na mocnym ogniu.
Zalać winem i odparować. Przyprawić kminkiem. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlać ciepły wywar jarzynowy. Doprawić solą, przykryć i gotować tak długo, aż ziemniaki zmiękną.
Zabielić śmietaną (wcześniej warto zahartować ją gorącą zupą). Lekko posłodzić i zakwasić octem jabłkowym. Wrzucić posiekaną zieleninę i od razu podawać z jajkiem poszetowym.