Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wg mnie propozycja na zupę z kiszona kapustą.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19340
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13079
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1735
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232194
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19340
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13079
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1735
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232194
Składniki
Kiełbasę pokroiłem w plasterki, przypiekłem w suchym, rozgrzanym garnku z grubym dnem. Zalałem ½ l gorącej wody. Kiedy się zagotowała, dodałem obrane warzywa : kartofle pokrojone w kostkę, marchewki w półplasterki oraz liść laurowy.
Kiedy warzywa były prawie miękkie dodałem pokrojona kiszoną kapustę, dusiłem 5 minut. Dolałem 7 szklanek wody, doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień, gotowałem jeszcze ok. 10 minut. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Podałem z bagietką.