Do góry

Zupy Przepis na:

Kwaśna jałowcowa kartoflanka

Kwaśna jałowcowa kartoflanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 913 Ocena: 17299

Dodano:

Odsłon: 360

Ciekawa wg mnie propozycja na zupę z kiszona kapustą.

Składniki

  • 500 g kiszonej kapusty
  • pętko suchej jałowcowej kiełbasy
  • 4 kartofle
  • 2 marchewki
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • kminek
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kwaśna jałowcowa kartoflanka

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroiłem w plasterki, przypiekłem w suchym, rozgrzanym garnku z grubym dnem. Zalałem ½ l gorącej wody. Kiedy się zagotowała, dodałem obrane warzywa : kartofle pokrojone w kostkę, marchewki w półplasterki oraz liść laurowy.

  2. Kiedy warzywa były prawie miękkie dodałem pokrojona kiszoną kapustę, dusiłem 5 minut. Dolałem 7 szklanek wody, doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień, gotowałem jeszcze ok. 10 minut. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Podałem z bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 30 października 2017 Bigosu mi się nadal chce :D. A tak serio, dobry, konkretny przepis na zupę. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń