Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa pozycja dla amatorów kwaśnych sytych zup... wyszła kiedyś zupełnie przez przypadek w ramach eksperymentu ale wszystkim smakuje ;D można powiedzieć że to połączenie ogórkowej-kapuśniaku i żurku
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
na żeberkach robimy wywar bazę-gotujemy w sporej ilości wody ok 20min. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach , kapustę kiszona szatkujemy, ziemniaki kroimy w kostkę -wszystko wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości.
Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni - dodajemy do zupy. Gotujemy ok 10min. Następnie dodajemy żurek z torebki i wodę z ogórków. Całość gotujemy jeszcze chwilę dodając przyprawy.
Smacznego- Proszę się nie obawiać z tych składników wychodzi naprawdę duży graczek zupy nie jest ona piekąco- kwaśna trzeba tylko użyć dobrych jakościowo składników. zupa jest lepsza na 2gi dzień-jak to kapusta ;)