Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa pozycja dla amatorów kwaśnych sytych zup... wyszła kiedyś zupełnie przez przypadek w ramach eksperymentu ale wszystkim smakuje ;D można powiedzieć że to połączenie ogórkowej-kapuśniaku i żurku
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 107
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 188
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 470
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 107
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 188
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 470
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
na żeberkach robimy wywar bazę-gotujemy w sporej ilości wody ok 20min. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach , kapustę kiszona szatkujemy, ziemniaki kroimy w kostkę -wszystko wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości.
Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni - dodajemy do zupy. Gotujemy ok 10min. Następnie dodajemy żurek z torebki i wodę z ogórków. Całość gotujemy jeszcze chwilę dodając przyprawy.
Smacznego- Proszę się nie obawiać z tych składników wychodzi naprawdę duży graczek zupy nie jest ona piekąco- kwaśna trzeba tylko użyć dobrych jakościowo składników. zupa jest lepsza na 2gi dzień-jak to kapusta ;)