Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4976
Dodano: 22.03.2010
Odsłon: 73517
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kiszoną kapustę drobno pokroić włożyć do dużego gara i zalać wodą,dodać kości i żeberka oraz ziele angielskie z liściem laurowym i gotować aż zmiękną żeberka.Ziemniaki obrać i pokroić na małe kawałki i ugotować. Cebule pokroić i usmażyć z pokrojoną w kostkę kiełbasą,gdy kiełbasa będzie już dobrze zrumieniona to dodać 2 łyżki mąki i wymieszać 2 minutki razem podsmażyć.Miękkie żeberka wyciagnąć i obrać mięso drobno je pokroić i wrzucić do kapusty to samo z kościmi,dodać ugotowane ziemniaki, podsmażoną kiełbaskę wszystko to przyprawić i pogotować razem na małym ogniu przez 5 minut.Życzę smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kuchcik2 05 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Kwaśnicę nauczyłam się robić od gospodyni w Zakopanem, była co prawda bez kiełbaski, ale przepis prawie ten sam. Kierowca busa, który nas wiózł z Zakopanego do spływu Dunajcem twierdził, że kwaśnica to nie to samo co kapuśniak.A ja sama nie wiem-jak go zwał, tak go zwał, ale jest to wyśmienite nie tylko po zakrapianej nocy, ale również na zimne dni.
13 Kto głosował? | Odpowiedz

ilia 23 marca 2010Zgłoś do usunięcia
uwielbiam :) niestety nie gotuję, bo mój mąż nie lubi :(10 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 22 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Wspaniale wygląda i zapewne tak smakuje.11 Kto głosował? | Odpowiedz

gabriel13 22 marca 2010Zgłoś do usunięcia
kwaśnica to jest bardzo smaczna zupa, jest też lekarstwem po zakrapianej nocy10 Kto głosował? | Odpowiedz