Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 108
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 6030
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4016
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 108
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 6030
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4016
Składniki
Cebulę obrać i posiekać, a następnie podsmażyć na gorącej patelni.
Żeberka umyć, podzielić na porcje, przełożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz pokrojony w plasterki czosnek, a następnie cebulę. Dodać przyprawy – 2 liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, pól łyżeczki kminku, suszoną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. W osobnym garnku ugotować odciśniętą kiszoną kapustę z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Gdy już mięso będzie miękkie, kapustę dodać w wywaru z jarzyn i żeberek. Połączyć, w razie potrzeby dodać soku z kiszonej kapusty i doprawić.