Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457194
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2171
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457194
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2171
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
Cebulę obrać i posiekać, a następnie podsmażyć na gorącej patelni.
Żeberka umyć, podzielić na porcje, przełożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz pokrojony w plasterki czosnek, a następnie cebulę. Dodać przyprawy – 2 liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, pól łyżeczki kminku, suszoną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. W osobnym garnku ugotować odciśniętą kiszoną kapustę z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Gdy już mięso będzie miękkie, kapustę dodać w wywaru z jarzyn i żeberek. Połączyć, w razie potrzeby dodać soku z kiszonej kapusty i doprawić.