Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2081
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1232
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 43
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 64
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 55
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 30
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2081
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1232
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 43
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 64
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 55
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 30
Składniki
Cebulę obrać i posiekać, a następnie podsmażyć na gorącej patelni.
Żeberka umyć, podzielić na porcje, przełożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz pokrojony w plasterki czosnek, a następnie cebulę. Dodać przyprawy – 2 liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, pól łyżeczki kminku, suszoną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. W osobnym garnku ugotować odciśniętą kiszoną kapustę z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Gdy już mięso będzie miękkie, kapustę dodać w wywaru z jarzyn i żeberek. Połączyć, w razie potrzeby dodać soku z kiszonej kapusty i doprawić.