Do góry

Zupy Przepis na:

Kwaśnica z młodej kiszonej kapusty z żurawiną.

Kwaśnica z młodej kiszonej kapusty z żurawiną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1611 Ocena: 23020

Dodano:

Odsłon: 1132

Kwaśnica ugotowana z kiszonej, młodej kapusty na wędzonym boczku.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kwaśnica z młodej kiszonej kapusty z żurawiną.

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy 2 litry wody z włoszczyzną, domową pastą rosołową,liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i kaszę pęczak, gotujemy do miękkości ziemniaków. W między czasie smażymy na patelni bez tłuszczu pokrojony w kostkę boczek. Usmażone kostki boczku dodajemy do gotującej się zupy w garnku, a na patelni z tłuszczem który wytopił się z boczku smażymy odciśniętą kapustę kiszoną. Kapustę dusimy na patelni 15-20 minut na małym ogniu. Po usmażeniu dodajemy do garnka z zupą, dodajemy pomidory i gotujemy godzinę żeby kapusta była miękka. Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy suche przyprawy. Gotujemy jeszcze kilka minut i kończymy gotowanie. Nalewamy zupę do miseczek i konsumujemy.


  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń