Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaskowa i niezbyt ostra zupa. Grzyby shiitake i mun można zastąpić pieczarkami.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 44
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 183
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 141
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 44
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 183
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 141
Składniki
Filet płuczemy w zimnej wodzie ,osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w wąskie paski. Dymki czyścimy ,płuczemy i kroimy drobno razem ze szczypiorkiem. Szczypior pozostawiamy. Pędy bambusa osączamy i kroimy w paski. Grzyby shittake i mun zalewamy wrzątkiem ,zostawiamy w wodzie aż zmiękną ,po czym osączamy. Rosół gotujemy ,dodajemy do niego drobno posiekaną papryczkę chilli. Przyprawiamy sosem sojowym ,dodajemy dymkę ,mięso ,posiekany czosnek i imbir ,pędy bambusa oraz grzyby (pokrojone w małe kawałki). Całość gotujemy 15 min na średnim ogniu. W szklance mąkę ziemniaczaną i oset mieszamy ,wlewamy do zupy i zagotowujemy. Do smaku zupę doprawiamy cukrem ,sosem sojowym oraz pieprzem. Zupę nalewamy do talerzy ,posypujemy szczypiorem. Zupę można podać z makaronem ryżowym.