Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51795
Dodano: 05.05.2014
Odsłon: 1673
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Filet płuczemy w zimnej wodzie ,osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w wąskie paski.
Dymki czyścimy ,płuczemy i kroimy drobno razem ze szczypiorkiem. Szczypior pozostawiamy. Pędy bambusa osączamy i kroimy w paski. Grzyby shittake i mun zalewamy wrzątkiem ,zostawiamy w wodzie aż zmiękną ,po czym osączamy.
Rosół gotujemy ,dodajemy do niego drobno posiekaną papryczkę chilli. Przyprawiamy sosem sojowym ,dodajemy dymkę ,mięso ,posiekany czosnek i imbir ,pędy bambusa oraz grzyby (pokrojone w małe kawałki). Całość gotujemy 15 min na średnim ogniu.
W szklance mąkę ziemniaczaną i oset mieszamy ,wlewamy do zupy i zagotowujemy. Do smaku zupę doprawiamy cukrem ,sosem sojowym oraz pieprzem.
Zupę nalewamy do talerzy ,posypujemy szczypiorem.
Zupę można podać z makaronem ryżowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

BEATA1978 07 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Zapowiada się wspaniale. :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

oldfork 05 maja 2014Zgłoś do usunięcia
zabieram do wypróbowania2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Mam rozumieć,że rosół gotujemy z fileta? Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz