Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna orientalna zupa
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 372
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 372
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Pierś z kurczaka natrzeć jedną łyżką pasty laksa. Mini bakłażany pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, usmażyć mięso i bakłażany.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Pozostałą pastę laksa rozpuścić w bulionie, doprowadzić do wrzenia, wrzucić krewetki, gotować 2-3 minuty. Na koniec doprawić do smaku cukrem palmowym i sokiem z limonki.
Usmażoną pierś kurczaka pokroić w plastry. Do misek nakładać porcje makaronu, plastry kurczaka i bakłażanów, zalać gorącą laksą z krewetkami. Zupę podawać z listkami kolendry i posiekaną papryczką chili.