Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna orientalna zupa
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1730
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1362
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1730
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1362
Składniki
Pierś z kurczaka natrzeć jedną łyżką pasty laksa. Mini bakłażany pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, usmażyć mięso i bakłażany.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Pozostałą pastę laksa rozpuścić w bulionie, doprowadzić do wrzenia, wrzucić krewetki, gotować 2-3 minuty. Na koniec doprawić do smaku cukrem palmowym i sokiem z limonki.
Usmażoną pierś kurczaka pokroić w plastry. Do misek nakładać porcje makaronu, plastry kurczaka i bakłażanów, zalać gorącą laksą z krewetkami. Zupę podawać z listkami kolendry i posiekaną papryczką chili.