Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna orientalna zupa
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1154
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1154
Składniki
Pierś z kurczaka natrzeć jedną łyżką pasty laksa. Mini bakłażany pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, usmażyć mięso i bakłażany.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Pozostałą pastę laksa rozpuścić w bulionie, doprowadzić do wrzenia, wrzucić krewetki, gotować 2-3 minuty. Na koniec doprawić do smaku cukrem palmowym i sokiem z limonki.
Usmażoną pierś kurczaka pokroić w plastry. Do misek nakładać porcje makaronu, plastry kurczaka i bakłażanów, zalać gorącą laksą z krewetkami. Zupę podawać z listkami kolendry i posiekaną papryczką chili.