Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna orientalna zupa
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 68
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 68
Składniki
Pierś z kurczaka natrzeć jedną łyżką pasty laksa. Mini bakłażany pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, usmażyć mięso i bakłażany.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Pozostałą pastę laksa rozpuścić w bulionie, doprowadzić do wrzenia, wrzucić krewetki, gotować 2-3 minuty. Na koniec doprawić do smaku cukrem palmowym i sokiem z limonki.
Usmażoną pierś kurczaka pokroić w plastry. Do misek nakładać porcje makaronu, plastry kurczaka i bakłażanów, zalać gorącą laksą z krewetkami. Zupę podawać z listkami kolendry i posiekaną papryczką chili.