Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna orientalna zupa
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 15
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2806
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4158
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 15
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2806
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4158
Składniki
Pierś z kurczaka natrzeć jedną łyżką pasty laksa. Mini bakłażany pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, usmażyć mięso i bakłażany.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Pozostałą pastę laksa rozpuścić w bulionie, doprowadzić do wrzenia, wrzucić krewetki, gotować 2-3 minuty. Na koniec doprawić do smaku cukrem palmowym i sokiem z limonki.
Usmażoną pierś kurczaka pokroić w plastry. Do misek nakładać porcje makaronu, plastry kurczaka i bakłażanów, zalać gorącą laksą z krewetkami. Zupę podawać z listkami kolendry i posiekaną papryczką chili.