Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1283
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1283
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
Cukinie i papryki myjemy, usuwamy pestki i kroimy w duze kawalki. Podsmazamy na oliwie, az zmiekna. Podsmazamy rowniez cebulke, kielbase pokrojona w poltalarki i boczek w kosteczke. W trakcie smazenia dodajemy papryke w proszku aby sie skarmelizowala.
Wszystkie podsmazone skladniki przekladamy do garnka, zalewamy bulionem rozrobionym w pol litra wody i dodajemy pomidory z puszki, przecier, pieprz, sol, tobasco i sos worcestershire do smaku. Zagotowywujemy i zmniejszamy ogien do minimum zeby sobie powoli pyrkalo przez ok 20-30 min. Jesli papryka i cukinia sa mieciutkie, potrawa jest gotowa do podania. Serwujemy ryzem, makaronem lub pieczywkiem. Smacznego :)