Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Cukinie i papryki myjemy, usuwamy pestki i kroimy w duze kawalki. Podsmazamy na oliwie, az zmiekna. Podsmazamy rowniez cebulke, kielbase pokrojona w poltalarki i boczek w kosteczke. W trakcie smazenia dodajemy papryke w proszku aby sie skarmelizowala.
Wszystkie podsmazone skladniki przekladamy do garnka, zalewamy bulionem rozrobionym w pol litra wody i dodajemy pomidory z puszki, przecier, pieprz, sol, tobasco i sos worcestershire do smaku. Zagotowywujemy i zmniejszamy ogien do minimum zeby sobie powoli pyrkalo przez ok 20-30 min. Jesli papryka i cukinia sa mieciutkie, potrawa jest gotowa do podania. Serwujemy ryzem, makaronem lub pieczywkiem. Smacznego :)