Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 622

Dodano:

Odsłon: 10052

Propozycja na goraca kolacje

Składniki

  • cukinia, 2 male, 1 duza
  • Papryka czerwona, 1
  • papryka zolta, 1
  • papryka zielona, 1
  • cebula, 1 srednia
  • Pomidory krojone, 1 puszka
  • boczek wedzony, 1 gruby plaster
  • kielbasa zwyczajna, 2 laski
  • bulion, 1 kostka
  • pieprz czarny caly, kilka ziarenek
  • sol, do smaku
  • sos Tobasco, lub chilli w proszku, do smaku
  • papryka slodka w proszku, 1 lyzeczka
  • przecier pomidorowy, 1 puszeczka
  • oliwa, do smazenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Leczo

Przygotowanie

  1. Cukinie i papryki myjemy, usuwamy pestki i kroimy w duze kawalki. Podsmazamy na oliwie, az zmiekna. Podsmazamy rowniez cebulke, kielbase pokrojona w poltalarki i boczek w kosteczke. W trakcie smazenia dodajemy papryke w proszku aby sie skarmelizowala.

  2. Wszystkie podsmazone skladniki przekladamy do garnka, zalewamy bulionem rozrobionym w pol litra wody i dodajemy pomidory z puszki, przecier, pieprz, sol, tobasco i sos worcestershire do smaku. Zagotowywujemy i zmniejszamy ogien do minimum zeby sobie powoli pyrkalo przez ok 20-30 min. Jesli papryka i cukinia sa mieciutkie, potrawa jest gotowa do podania. Serwujemy ryzem, makaronem lub pieczywkiem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń