Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można podawać jako danie obiadowe lub jako danie "imprezkowe" ;)
Pomidory i paprykę obrać ze skóry, pokroić w małą kostkę. Pieczarki obrać i umyć w całości, pokroić. Cebulę obrać, pokroić. Kiełbasę pokroić w małą kostkę.
Do garnka wlać trochę oliwy. Wrzucić kiełbasę, lekko podsmażyć. Dorzucić cebulkę, dusić na małym ogniu. Pokrojoną paprykę wrzucić do garnka.
Pieczarki podsmażyć na patelni, wrzucić do garnka.Poddusić chwilkę.
Dodać pomidory. Wymieszać i dusić.
Doprawić solą, pieprzem, bazylią i cukrem do smaku.
Dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z ryżem lub pieczywem. SMACZNEGO ;)
pomysł na szybką, ale pyszną przekąskę. Kto z nas nie jadał w dzieciństwie ta...
Odsłon: 16638
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11440
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 181
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 30
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 405
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11440
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 181
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 30
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 405
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 90
Składniki
Pomidory i paprykę obrać ze skóry, pokroić w małą kostkę. Pieczarki obrać i umyć w całości, pokroić. Cebulę obrać, pokroić. Kiełbasę pokroić w małą kostkę.
Do garnka wlać trochę oliwy. Wrzucić kiełbasę, lekko podsmażyć. Dorzucić cebulkę, dusić na małym ogniu. Pokrojoną paprykę wrzucić do garnka.
Pieczarki podsmażyć na patelni, wrzucić do garnka.Poddusić chwilkę.
Dodać pomidory. Wymieszać i dusić.
Doprawić solą, pieprzem, bazylią i cukrem do smaku.
Dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z ryżem lub pieczywem. SMACZNEGO ;)
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z chrzanem i imbirem
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Rosół z chrzanem i imbirem
Rosół dziś poleca się, ale taki podkręcony. O wyrazistym smaku i aromacie, z...
Odsłon: 32
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 209