Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu wariacja na temat warzyw, ale to taki czas, kiedy uwielbiam wszelkie place targowe i znoszę z nich warzywa siatkami.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 69
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 803
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 69
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 803
Składniki
Warzywa obrać. Z cukinii usunąć nasiona, resztę pokroić w dużą kostkę. Podobnie z resztą warzyw - duża kostka.
Cebulę podsmażyć chwilkę na oliwie, dodać marchewkę i pietruszkę (można też dać korzeń selera - akurat zapomniałam kupić, więc jest bez niego) i podsmażyć ok. 10 minut. Podlać wodą i dusić ok. 20 minut.
Dodać cukinię, wrzucić kostki. Dolać wody i gotować na małym ogniu, ale nie rozgotować cukinii. Wody nie powinno być za dużo, bo po odparowaniu jej części powstanie pyszny sos. Pod koniec dodać pomidory bez skórki, pokrojone w kostkę.
Doprawić do smaku, dodać natkę selera.
Smaczne zarówno z chlebem, jak i z ryżem. Na zdjęciu z dodatkiem kilku plasterków szynki pokrojonych w kostkę.
Smacznego. :)