Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupka w sam raz na obiad .Prosta i smaczna .
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15332
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 231
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15332
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 231
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Składniki
Pierś z kurczaka dokładne myję i wkładam do garnka.Zalewam ok. 1,5 ltra wody , dodaję kostki rosołowe i oskrobane marchewki pocięte w słupki. Gotuję ok. 40 minut.
Makaron gotuję , zlewam i pluczę w zimnej wodzie, odcedzam.
Ugotowaną pierś wyjmuję. W tym czasie do wywaru wkładam rozdrobniony brokuł i gotuję ok. 10 minut. Pierś kroję w kostkę wkładam do zupy razem z makaronem. Posypuję drobno posiekaną natką pietruszki.