Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupka w sam raz na obiad .Prosta i smaczna .
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88443
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1864
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88443
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1864
Składniki
Pierś z kurczaka dokładne myję i wkładam do garnka.Zalewam ok. 1,5 ltra wody , dodaję kostki rosołowe i oskrobane marchewki pocięte w słupki. Gotuję ok. 40 minut.
Makaron gotuję , zlewam i pluczę w zimnej wodzie, odcedzam.
Ugotowaną pierś wyjmuję. W tym czasie do wywaru wkładam rozdrobniony brokuł i gotuję ok. 10 minut. Pierś kroję w kostkę wkładam do zupy razem z makaronem. Posypuję drobno posiekaną natką pietruszki.