Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia zupa z młodą kapustą, ziemniakami i kalarepą na bulionie drobiowym. Prosta, delikatna i smaczna.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5689
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5475
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5689
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5475
Składniki
Bulion przelewamy do garnka i podgrzewamy. W międzyczasie obieramy kalarepę, kroimy w kostkę, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki wyszorowane kroimy na ćwiartki, seler i lubczyk kroimy drobno.
Wrzucamy pokrojone warzywa do gorącego bulionu i gotujemy całość do miękkości (do 20 minut). Kapustę szatkujemy, wrzucamy do zupy. Gotujemy zupę jeszcze 10 minut.
Na koniec robimy zasmażkę z mąki i masła, zaciągamy nią zupę, doprawiamy ją solą i pieprzem. Posypujemy zupę posiekaną natką. Letni kapuśniak z młodej kapusty gotowy!