Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia zupa z młodą kapustą, ziemniakami i kalarepą na bulionie drobiowym. Prosta, delikatna i smaczna.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11356
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 331
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 353
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 92
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 459
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11356
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 331
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 353
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 92
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 459
Składniki
Bulion przelewamy do garnka i podgrzewamy. W międzyczasie obieramy kalarepę, kroimy w kostkę, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki wyszorowane kroimy na ćwiartki, seler i lubczyk kroimy drobno.
Wrzucamy pokrojone warzywa do gorącego bulionu i gotujemy całość do miękkości (do 20 minut). Kapustę szatkujemy, wrzucamy do zupy. Gotujemy zupę jeszcze 10 minut.
Na koniec robimy zasmażkę z mąki i masła, zaciągamy nią zupę, doprawiamy ją solą i pieprzem. Posypujemy zupę posiekaną natką. Letni kapuśniak z młodej kapusty gotowy!