Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia zupa z młodą kapustą, ziemniakami i kalarepą na bulionie drobiowym. Prosta, delikatna i smaczna.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 103
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2732
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2407
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 103
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2732
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2407
Składniki
Bulion przelewamy do garnka i podgrzewamy. W międzyczasie obieramy kalarepę, kroimy w kostkę, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki wyszorowane kroimy na ćwiartki, seler i lubczyk kroimy drobno.
Wrzucamy pokrojone warzywa do gorącego bulionu i gotujemy całość do miękkości (do 20 minut). Kapustę szatkujemy, wrzucamy do zupy. Gotujemy zupę jeszcze 10 minut.
Na koniec robimy zasmażkę z mąki i masła, zaciągamy nią zupę, doprawiamy ją solą i pieprzem. Posypujemy zupę posiekaną natką. Letni kapuśniak z młodej kapusty gotowy!