Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, zdrowe aromatyczne
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11874
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16146
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11874
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16146
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5123
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie , odcedzamy. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie i z łyżeczką cukru na półtwardo następnie odcedzamy hartujemy w wodzie z kostkami lodu, jeśli nie mamy w samej zimnej wodzie, rzucamy na makaron.
Pierś z kurczaka roimy w kostkę smażymy, dodajemy pokrojoną cebule przyprawy i smażymy na złoty kolor. W między czasie serki topione z mlekiem roztrzepujemy blenderem, dodajemy do piersi z rumienionej chwilkę podsmażamy razem z sosem, dodajemy do makaronu z brokułem mieszamy delikatnie. Jeśli wszystkiego w jednym dniu nie zjemy chowamy do lodówki podgrzewając podlewamy odrobiną mleka.
Smacznego!