Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna, aromatyczna, pachnąca zupa.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 545
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1942
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 142
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 545
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1942
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 142
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Składniki
Warzywa umyć , obrać , pokroić w grubszą kostkę. W garnku rozpuścić masło wrzucić warzywa , doprawić solą i pieprzem, dusić 3 minuty, zalać bulionem i gorącą gotowaną wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, gotować 25 minut.
Gdy gotuje się zupa , wycisnąć sok z pomarańczy - 1/2 szklanki. Zupę zdjąć z ognia, wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować. Dodać sok z pomarańczy, doprawić pieprzem, chilli , gotować 2 minuty. Podawać z groszkiem ptysiowym i kleksami śmietany.