Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna, aromatyczna, pachnąca zupa.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24966
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6074
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 348
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24966
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6074
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 348
Składniki
Warzywa umyć , obrać , pokroić w grubszą kostkę. W garnku rozpuścić masło wrzucić warzywa , doprawić solą i pieprzem, dusić 3 minuty, zalać bulionem i gorącą gotowaną wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, gotować 25 minut.
Gdy gotuje się zupa , wycisnąć sok z pomarańczy - 1/2 szklanki. Zupę zdjąć z ognia, wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować. Dodać sok z pomarańczy, doprawić pieprzem, chilli , gotować 2 minuty. Podawać z groszkiem ptysiowym i kleksami śmietany.