Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna, aromatyczna, pachnąca zupa.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116679
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3012
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1565
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116679
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3012
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1565
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Składniki
Warzywa umyć , obrać , pokroić w grubszą kostkę. W garnku rozpuścić masło wrzucić warzywa , doprawić solą i pieprzem, dusić 3 minuty, zalać bulionem i gorącą gotowaną wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, gotować 25 minut.
Gdy gotuje się zupa , wycisnąć sok z pomarańczy - 1/2 szklanki. Zupę zdjąć z ognia, wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować. Dodać sok z pomarańczy, doprawić pieprzem, chilli , gotować 2 minuty. Podawać z groszkiem ptysiowym i kleksami śmietany.