Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa nazywa się tarasca. Jest pysznie kremowa. Zaskakującym składnikiem są przypalane pomidory i cebula, a dla mnie też zaskakujące jest smażenie placka tortilli pociętego w paski jak makaron. Podczas jedzenia przyjemnie chrupią. Zupa, mimo, że nie zawiera mięsa, ma niesamowity smak z przypalonych pomidorów, a raczej ich skórki, przypalonej cebuli i czosnku.
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 17
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 20
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 13
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 17
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 20
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 13
Składniki
Pomidory umyj i przekrój na pół. Odbierz ząbki czosnku i pokrój cebulę w dość grube krążki. Rozgrzej patelnię i smaż- przypalaj na suchej patelni cebulę, pomidory ułożone skórką do dna i czosnek aż prawie się (ok. 10 minut) przypalą ale nie spalą:). Następnie zawartość patelni przełóż do garnka, wlej wodę ok. 600 ml i dodaj kostkę bulionu oraz ostre papryczki i gotuj kilka minut. W między czasie zmiksuj fasolę z całą zawartością słoika i dodaj do garnka z gotującymi się warzywami. Całość zmiksuj. Następnie dodaj oregano i dopraw pieprzem. Tortillę przekrój na pół, nałóż jedną połówkę na drugą i potnij na paski ok 1 cm. Paski uzmażkrótko na chrupko w dobrze rozgrzanym oleju (można też tak jak ja paski tortilli zrumienić na suchej patelni). Można też podać zupę z chipasami kukurydzianymi, kawałkami awokado i cząstką limonki lub skropić ją jej sokiem.