Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i sycąca zupa z Meksyku. I jeszcze te zapachy kolendry i limonki. Nie mogę się oprzeć aby zrobić raz jeszcze. Kurczaka z powodzeniem można zastąpić ciecierzycą.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 8
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 53
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 957
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 8
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 53
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 957
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę. Na średnim ogniu poddusić ją przez 2 minuty, dodać czosnek oraz kawałki kurczaka – smażyć 5-6 minut.
Następnie dodać kmin, kolendrę, chili, liście laurowe, pieprz i sól – smażyć maksymalnie minutę, aby nie przywarło nic do dna. Dodać pomidora oraz bulion i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut.
Dodać do garnka makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Zdjąć z ognia.
Dodać sok z limonki i przyprawić solą, pieprzem do smaku.
Podajemy w miseczkach, udekorowane kolendrą, plastrami awokado, limonką i dymką.