Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i sycąca zupa z Meksyku. I jeszcze te zapachy kolendry i limonki. Nie mogę się oprzeć aby zrobić raz jeszcze. Kurczaka z powodzeniem można zastąpić ciecierzycą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę. Na średnim ogniu poddusić ją przez 2 minuty, dodać czosnek oraz kawałki kurczaka – smażyć 5-6 minut.
Następnie dodać kmin, kolendrę, chili, liście laurowe, pieprz i sól – smażyć maksymalnie minutę, aby nie przywarło nic do dna. Dodać pomidora oraz bulion i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut.
Dodać do garnka makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Zdjąć z ognia.
Dodać sok z limonki i przyprawić solą, pieprzem do smaku.
Podajemy w miseczkach, udekorowane kolendrą, plastrami awokado, limonką i dymką.