Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z gatunku „dla zapracowanych” – szybki, smaczny, efektowny.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni lub w rondlu rozgrzej olej. W dwóch osobnych garnkach ugotuj fasolkę i makaron.
Na oleju zeszklij cebulę. Następnie dodaj czosnek i chwilę podsmażaj często mieszając, dodaj mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem. Smaż około 10 minut.
Dodaj do mięsa pomidory (przecier lub kostka z puszki). Przypraw oregano i chilli. Smaż chwilę i dodaj fasolkę, zmniejsz ogień i przykryj. Duś kilka minut.
Makaron polej obficie sosem z mięsem i posyp tartym parmezanem. Smacznego.