Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z gatunku „dla zapracowanych” – szybki, smaczny, efektowny.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 857
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8286
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13122
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 454
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 857
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8286
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13122
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 454
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni lub w rondlu rozgrzej olej. W dwóch osobnych garnkach ugotuj fasolkę i makaron.
Na oleju zeszklij cebulę. Następnie dodaj czosnek i chwilę podsmażaj często mieszając, dodaj mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem. Smaż około 10 minut.
Dodaj do mięsa pomidory (przecier lub kostka z puszki). Przypraw oregano i chilli. Smaż chwilę i dodaj fasolkę, zmniejsz ogień i przykryj. Duś kilka minut.
Makaron polej obficie sosem z mięsem i posyp tartym parmezanem. Smacznego.