Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wielu odcinkach „Kuchennych rewolucji”, które nawiązywały do klimatu słonecznej Italii, Magda Gessler umieszczała w nowym menu zupy. Często sięgała po przepis na minestrone - klasyczną, wielowarzywną zupę włoską. Domeną Magdy jest sprytne łączenie różnorodnych smaków i kuchni, dlatego w tej wersji minestrone znajdziesz kawałki podwędzanych kiełbasek. Dzięki czemu danie nabiera głębi, staje się pożywne, aromatyczne i idealne na jesienne, chłodne wieczory. Fot. PIOTR KAMIONKA/REPORTER
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1799
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 44
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1799
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 44
Składniki
W garnku, w którym będzie gotowała się zupa, podsmaż pokrojone w plasterki kiełbaski oraz obraną i drobno posiekaną cebulkę (możesz dolać łyżkę oleju).
Obierz marchewki, ziemniaki, cukinię, a z papryki wytnij gniazda nasienne i pokrój warzywa w kostkę. Z fasolki odetnij końcówki i przetnij na pół. Do garnka dorzuć marchewki i ziemniaki, a po 3 minutach podsmażania wrzuć cukinię, paprykę, fasolkę szparagową i liść laurowy. Przesmażaj kolejne 3 minuty.
Następnie dodaj pomidory (jeśli używasz świeżych, to obierz je ze skórki i pokrój w kostkę), suszone zioła oraz zalej całość bulionem. Przykryj garnek pokrywką i gotuj około 25 minut.
Dorzuć makaron i gotuj ok. 10 minut, aż wszystkie elementy zupy będą miękkie. Na koniec dopraw solą i czarnym pieprzem.
Zupę minestrone Magdy Gessler podawaj na gorąco, koniecznie posypaną natką pietruszki.