Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupując jesienią dynię, zawsze część mrożę. Obieram, oczyszczam z gniazda nasiennego, kroję w grubą kostkę i mrożę. W ten sposób przygotowuję dynię, którą wyciągam z zamrażarki zimą i przygotowuję szybki obiad. Tym razem mleczna zupa dyniowa. Powiem szczerze, że nie jest to moja faworytka wśród zup dyniowych, jednak wolę klasyczny krem, ale mój mąż ją uwielbia. Dlatego od czasu ją przygotowuję. Zupa gotowa w 30 minut.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 11
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 460
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 878
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 11
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 460
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 878
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Składniki
Dynię świeżą lub mrożoną umieszczamy w garnku. Zalewamy mlekiem w takiej ilości, aby przykryć dynię. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy cukrem, solą oraz curry. Blendujemy na jednolity krem. Dodajemy zacierkę i gotujemy jeszcze przez ok 10 minut. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę mleka. Orzechu nerkowca kroimy w kostkę. Owocami i orzechami posypujemy zupę