Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupując jesienią dynię, zawsze część mrożę. Obieram, oczyszczam z gniazda nasiennego, kroję w grubą kostkę i mrożę. W ten sposób przygotowuję dynię, którą wyciągam z zamrażarki zimą i przygotowuję szybki obiad. Tym razem mleczna zupa dyniowa. Powiem szczerze, że nie jest to moja faworytka wśród zup dyniowych, jednak wolę klasyczny krem, ale mój mąż ją uwielbia. Dlatego od czasu ją przygotowuję. Zupa gotowa w 30 minut.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10292
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2922
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2017
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10292
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2922
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2017
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
Składniki
Dynię świeżą lub mrożoną umieszczamy w garnku. Zalewamy mlekiem w takiej ilości, aby przykryć dynię. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy cukrem, solą oraz curry. Blendujemy na jednolity krem. Dodajemy zacierkę i gotujemy jeszcze przez ok 10 minut. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę mleka. Orzechu nerkowca kroimy w kostkę. Owocami i orzechami posypujemy zupę