Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupując jesienią dynię, zawsze część mrożę. Obieram, oczyszczam z gniazda nasiennego, kroję w grubą kostkę i mrożę. W ten sposób przygotowuję dynię, którą wyciągam z zamrażarki zimą i przygotowuję szybki obiad. Tym razem mleczna zupa dyniowa. Powiem szczerze, że nie jest to moja faworytka wśród zup dyniowych, jednak wolę klasyczny krem, ale mój mąż ją uwielbia. Dlatego od czasu ją przygotowuję. Zupa gotowa w 30 minut.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3668
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422757
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2464
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3668
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422757
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2464
Składniki
Dynię świeżą lub mrożoną umieszczamy w garnku. Zalewamy mlekiem w takiej ilości, aby przykryć dynię. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy cukrem, solą oraz curry. Blendujemy na jednolity krem. Dodajemy zacierkę i gotujemy jeszcze przez ok 10 minut. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę mleka. Orzechu nerkowca kroimy w kostkę. Owocami i orzechami posypujemy zupę