Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupując jesienią dynię, zawsze część mrożę. Obieram, oczyszczam z gniazda nasiennego, kroję w grubą kostkę i mrożę. W ten sposób przygotowuję dynię, którą wyciągam z zamrażarki zimą i przygotowuję szybki obiad. Tym razem mleczna zupa dyniowa. Powiem szczerze, że nie jest to moja faworytka wśród zup dyniowych, jednak wolę klasyczny krem, ale mój mąż ją uwielbia. Dlatego od czasu ją przygotowuję. Zupa gotowa w 30 minut.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6000
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6000
Składniki
Dynię świeżą lub mrożoną umieszczamy w garnku. Zalewamy mlekiem w takiej ilości, aby przykryć dynię. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy cukrem, solą oraz curry. Blendujemy na jednolity krem. Dodajemy zacierkę i gotujemy jeszcze przez ok 10 minut. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę mleka. Orzechu nerkowca kroimy w kostkę. Owocami i orzechami posypujemy zupę