Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, gdy masz zapasy ogórków kiszonych z poprzedniej jesieni - ogórki w sam raz nadają się na zupę.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 812
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3122
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 812
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3122
Składniki
Porcję rosołową zalać wodą, dodać marchew, pietruszkę, seler i gotować ok 40 minut.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę ugotować osobno w wodzie z łyżeczką soli do miękkości.
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce lub rozdrobnić w malakserze i dołożyć do zupy, posiekać natkę selera i wrzucić do zupy. Dodać liść lubczyku.
Miękkie ziemniaki dodać na koniec gotowania zupy, zabielić śmietaną. Smacznego !