Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 466
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1308
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 705
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 466
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1308
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 705
Składniki
Ziemniaki kroimy w kostkę; marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach; zalewamy wodą i gotujemy (można dodac 2 kostki rosołowe). W tym czasie cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Kiedy cebula nam się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (wczesniej nalezy ściągnąc skórkę ---> pomidory naciąc i zanurzyc we wrzątku). Dusimy do miękkości; ja nie czekam aż pomidory całe się rozgotują, lubię miec w zupie małe kawałki. Następnie pomidory z cebulą dodajemy do garnka, gdzie gotujemy warzywa. Aby zupa nabrała intensywniejszego koloru można dodac troszkę koncentratu pomidorowego, ja osobiście unikam :) Na koniec wciskamy czosnek i zabielamy zupkę śmietaną, chwilkę gotujemy. Doprawiamy według swoich upodobań kulinarnych, ozdabiamy natką.