Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3276
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1274
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1743
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 575
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3276
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1274
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1743
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 575
Składniki
Ziemniaki kroimy w kostkę; marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach; zalewamy wodą i gotujemy (można dodac 2 kostki rosołowe). W tym czasie cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Kiedy cebula nam się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (wczesniej nalezy ściągnąc skórkę ---> pomidory naciąc i zanurzyc we wrzątku). Dusimy do miękkości; ja nie czekam aż pomidory całe się rozgotują, lubię miec w zupie małe kawałki. Następnie pomidory z cebulą dodajemy do garnka, gdzie gotujemy warzywa. Aby zupa nabrała intensywniejszego koloru można dodac troszkę koncentratu pomidorowego, ja osobiście unikam :) Na koniec wciskamy czosnek i zabielamy zupkę śmietaną, chwilkę gotujemy. Doprawiamy według swoich upodobań kulinarnych, ozdabiamy natką.