Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z juty warzywnej, źródła białka i minerałów
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6082
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9084
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8540
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5882
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6082
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9084
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8540
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5882
Składniki
Propozycja na egipskie danie narodowe, zupa o lekko orzechowym smaku. Na patelni na małym ogniu podsmażyłam pokrojony czosnek, aż się lekko zezłościł. Zagotowałam bulion - u mnie był to rosół. Do gotującego rosołu dodałam liście juty- drobno posiekane. Można użyć mrożonej molekhiei. Dodałam sól, szczyptę kuminu i chili. Gotuje się ją dosłownie parę minut- tak jak szpinak. Po wyłączeniu ognia dodałam przesmażony czosnek i zostawiłam całość pod przykryciem na 10 minut. Liście wypuszczą sok, co naturalnie zagęści zupę. Juta warzywna ma niesamowite właściwości, wskazana jest dla osób z chorobami serca i reumatyków. Podaje się ja z chlebem lub ryżem. Smacznego :)