Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podaje zupkę z koreańskich rzodkiewek Daikon (od japońskich i chińskich różnią się tym, że są zwykle mniejsze i słodsze w smaku ) ... Zupa MUGUK gdzie skład to zwykle ( Rzodkiewki , woda, szczypiorek i cebulka, kilka grzybów, wołowina, sos sojowy, sos rybny , olej sezamowy i opcjonalnie imbir Po Koreańsku MU znaczy rzodkiewka, zaś GUK znaczy zupa ...i zupka ta to wspaniałe remedium na "Mucus" ale i dostarczyciel energii życiowej , gdzie zgodnie z filozofią medycyny wschodu zawartej między innymi na kartach antycznego dzieła DONGUIBOGAM - jedzenie to lek jest a przy okazji to też przepyszny obiad Inpsirację aranżacji dania stanowi historyczna postać - Heo Jun (1539-1615) Heo Jun był lekarzem królewskim, który napisał „Donguibogam”, jedną z najlepszych książek medycznych Wschodu. Dongui nawiązuje do medycyny koreańskiej. Przygotowując tę książkę, spędził 14 lat, czytając ponad 240 książek medycznych. Wartość tej książki została doceniona na arenie międzynarodowej i została przetłumaczona na wiele różnych języków, w tym chiński, japoński, niemiecki i angielski
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1458
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5664
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 335
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1458
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5664
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 335
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucamy scalion (czyli szczypiorek z cebulką) , należy go lekko zeszklić z dodatkiem dwóch ząbków czosnku i imbiru. Po czym dolewamy wody i wrzucamy wołowinię. Gotujemy.... Po ok 20 / 25 minutach dodajemy rzodkiewki krojone (korzeń i liście) , doprawiamy sosem rybnym i sojowym . Gotujemy kolejne 15 / 20 minut aż do miękkości.
Podajemy z listkami kapusty sarepskiej (opcjonalnie) lub Kelp (glony morskie plus papryczki chilli i szczypiorek.