Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie cechy musi spełnić mistrzowska zupa? Być pożywna, smaczna, prosta w przygotowaniu, odpowiednia dla wegetarian, a jej ugotowanie wymaga tylko jednego garnka. Wszystkie te wymogi spełnia ta najlepsza zupa na świecie. Bogaty pomidorowy bulion wypełniają warzywa oraz makaron lub ryż. Możesz przygotować tę zupę na każda okazję, a goście na pewno poproszą o dokładkę.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 513
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 856
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 513
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 856
Składniki
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej tłuszcz, a następnie wrzuć obraną i posiekaną cebulę oraz marchewkę. Smaż około 3 minuty, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj, aż zacznie pachnieć (ok. 1 minutę). Do garnka dorzuć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię i fasolę. Po 5 kolejnych minutach wlej pomidory z puszki, dopraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Doprowadź zupę do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj na średnim gazie około 30-40 minut, aż warzywa będą al’dente.
Po tym czasie wsyp ryż lub makaron i gotuj kilkanaście minut, aż wszystkie składniki zupy będą miękkie. W razie potrzeby ponownie dopraw. Podawaj zupę gorącą, z kromką świeżego chleba.
Wskazówka: Jeśli wolisz bardziej gęste zupy, zmiel w blenderze połowę porcji fasoli (drugą dodaj w całości) i w takiej postaci dodaj do zupy. Zupa będzie miała bogatszą konsystencję bez potrzeby dodawania zasmażki na mące.