Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa z makaronem i pieczarkami , zagęszczoną mąką.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1396
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12250
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1396
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12250
Składniki
Pieczarki i warzywa obierz i opłukaj. Na patelni rozgrzej masło dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż i dodaj pokrojone pieczarki.
Marchewkę, pietruszkę oraz selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach, pora pokrój w pół plasterki, dodaj do pieczarek i podsmaż wszystko razem około 10 minut.
Następnie przełóż do garnka zalej wodą lub bulionem , dodaj przyprawy, dopraw solą i pieprzem i gotuj około 15 minut. Na koniec zagęść zupę mąką i dodaj śmietanę.
Zupę podaj z ugotowanym makaronem, posypaną natką pietruszki. Polecam