Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa z makaronem i pieczarkami , zagęszczoną mąką.
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 724
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 66
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 61
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 724
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 66
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 61
Składniki
Pieczarki i warzywa obierz i opłukaj. Na patelni rozgrzej masło dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż i dodaj pokrojone pieczarki.
Marchewkę, pietruszkę oraz selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach, pora pokrój w pół plasterki, dodaj do pieczarek i podsmaż wszystko razem około 10 minut.
Następnie przełóż do garnka zalej wodą lub bulionem , dodaj przyprawy, dopraw solą i pieprzem i gotuj około 15 minut. Na koniec zagęść zupę mąką i dodaj śmietanę.
Zupę podaj z ugotowanym makaronem, posypaną natką pietruszki. Polecam