Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małgorzata Pieczyńska to znana polska aktorka, która w internecie słynie też z pysznych i sprawdzonych przepisów. Przygotowane dania to kwintesencja polskich smaków, wspaniale połączonych i w dodatku prostych w obróbce. Tym razem ugotowała dla nas zupę dyniową z... trzech składników! Bez przypraw i dodatków, bo skórka z cytryny oraz imbir zdają swój egzamin doskonale. Zobacz, jakie to łatwe.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19603
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19603
Składniki
Dynię przekrój na pół, oczyść ją ze środka z pestek. Pokrój na mniejsze części. Jedną pomarańczę obierz, drugiej nie trzeba. Każdą z nich pokrój w średniej wielkości kawałki. Umieść w garnku. Zalej wodą. Zacznij gotować.
W tym czasie obierz i posiekaj imbir, dodaj do zupy. Gotuj tak długo aż warzywa będą miękkie. Zblenduj na gładką masę.
Do zupy nie trzeba dawać przypraw, ale jeśli lubisz mocno doprawione dania, opcjonalnie dodaj cynamon, sól i pieprz. Źródło: Instagram/pieczynskaofficial