Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małgorzata Pieczyńska to znana polska aktorka, która w internecie słynie też z pysznych i sprawdzonych przepisów. Przygotowane dania to kwintesencja polskich smaków, wspaniale połączonych i w dodatku prostych w obróbce. Tym razem ugotowała dla nas zupę dyniową z... trzech składników! Bez przypraw i dodatków, bo skórka z cytryny oraz imbir zdają swój egzamin doskonale. Zobacz, jakie to łatwe.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Dynię przekrój na pół, oczyść ją ze środka z pestek. Pokrój na mniejsze części. Jedną pomarańczę obierz, drugiej nie trzeba. Każdą z nich pokrój w średniej wielkości kawałki. Umieść w garnku. Zalej wodą. Zacznij gotować.
W tym czasie obierz i posiekaj imbir, dodaj do zupy. Gotuj tak długo aż warzywa będą miękkie. Zblenduj na gładką masę.
Do zupy nie trzeba dawać przypraw, ale jeśli lubisz mocno doprawione dania, opcjonalnie dodaj cynamon, sól i pieprz. Źródło: Instagram/pieczynskaofficial