Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6154
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 160
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6154
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 160
Składniki
W garnku, w którym chcemy przygotować zupę smażymy przez chwilkę mąkę na maśle cały czas mieszając. Dodajemy 4 czubate łyżki startego żółtego sera (startego na najmniejszych oczkach) i mieszamy aż masa stanie się jednolita. Zasmażkę rozprowadzamy śmietaną, zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Żółtka roztrzepujemy z 2 łyżkami przegotowanej chłodnej wody, dodajemy do zasmażki energicznie mieszając. Następnie bardzo powoli wlewamy gorący rosół cały czas mieszając do całkowitego połączenia składników. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną startym serem i natką pietruszki, z dodatkiem cienkiego makaronu.