Do góry

Zupy Przepis na:

Ogórkowa.

Ogórkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 700 Ocena: 4465

Dodano:

Odsłon: 1818

Uwielbiamy ogórkową zwłaszcza że mogę ją przygotować ze swoich ogórków kiszonych.

Składniki

  • Dowolny kawałek mięsa z kością,
  • 1 duża marchewka,
  • 6 ogórków kiszonych,
  • 0,5 szklanki wody z ogórków,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 1 mała śmietana 18%,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • 0,5 łyżki kopru,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 łyżka suszonych warzyw,
  • 6 - 8 ziemniaków w zależności od gęstości,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • szczypta liści magii - lubczyk.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórkowa.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać około 2 litrów wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach.

  2. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę ziela angielskie oraz liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej starte ogórki na tarce jarzynowej oraz wodę z ogórków, doprawić do smaku,

  4. chwilę pogotować następnie dodać natkę pietruszki oraz magii - lubczyk, zagotować.

  5. Po chwili śmietanę rozrobić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować.

  6. Pod koniec gotowania dodać odrobinę natki pietruszki i koper.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń