Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy ogórkową zwłaszcza że mogę ją przygotować ze swoich ogórków kiszonych.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 85
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17837
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 460
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5461
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2846
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 85
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17837
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 460
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5461
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2846
Składniki
Do garnka wlać około 2 litrów wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę ziela angielskie oraz liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej starte ogórki na tarce jarzynowej oraz wodę z ogórków, doprawić do smaku,
chwilę pogotować następnie dodać natkę pietruszki oraz magii - lubczyk, zagotować.
Po chwili śmietanę rozrobić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować.
Pod koniec gotowania dodać odrobinę natki pietruszki i koper.