Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ogórkowa pyszna i zdrowa ponieważ swoje ogórki, warzywa. Jest nietypowa bo ugotowana na kurzych łapkach, tak wiem są ludzie którzy nie na widzą kurzych łapek, moja rodzina uwielbia, robiłam nawet z łapek galaretę jest przepyszna. Ale tu mowa o ogórkowej wyszła tak pyszna że och ach było mówione.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44944
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 670
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44944
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 670
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 754
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte łapki kurze ( miałam z zamrażarki ) oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować około 20 minut do miękkości marchwi.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe oraz pokrojony por, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej starte na tarce jarzynowej ogórki oraz kwas, wczasów gdy się gotuje doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki oraz cukrem.
Dodać natkę pietruszki i jeszcze gotować. Następnie wlać śmietanę trzydziestkę i zagotować zupę. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojony koper i zagotować.
Mówię wam zupka wyszła przepyszna i sycąca polecam.