Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zupa jest gęsta, pożywna, pyszna. Może to być jednodaniowy obiad.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2648
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1807
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2648
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1807
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso pokroić na małe kawałki. Umieścić w garnku i zalać zimną wodą ok 2 l. Dodać ziele angielskie, listek i pieprz czarny w ziarnach. Gotować ok 20- 25 min. Obrane, umyte warzywa tj marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do wywaru. W dalszym ciągu gotować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do garnka. Dodać ryż i czosnek. Gotować do miękkości ziemniaków. Ogórki kwaszone pokroić w kostkę. Przesmażyć na masełku i dodać do zupy. Dodać sos spod ogórków. Zagotować. Dodać sól do smaku, śmietanę i koperek. Smacznego.