Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zupa jest gęsta, pożywna, pyszna. Może to być jednodaniowy obiad.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 102
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 172
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 33
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 102
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 172
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 33
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso pokroić na małe kawałki. Umieścić w garnku i zalać zimną wodą ok 2 l. Dodać ziele angielskie, listek i pieprz czarny w ziarnach. Gotować ok 20- 25 min. Obrane, umyte warzywa tj marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do wywaru. W dalszym ciągu gotować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do garnka. Dodać ryż i czosnek. Gotować do miękkości ziemniaków. Ogórki kwaszone pokroić w kostkę. Przesmażyć na masełku i dodać do zupy. Dodać sos spod ogórków. Zagotować. Dodać sól do smaku, śmietanę i koperek. Smacznego.