Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy dynię hokkaido i dlatego z niej robimy wiel dań. Zapraszam na zupę gdzie dynia jako składnik występuje dwa razy.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 50
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2822
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6746
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 50
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2822
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6746
Składniki
Zupa: Obieramy warzywa. Kroimy w dowolną kostkę. Podsmażamy na oliwie z przyprawami. Po 5 minutach wlewamy wodę na 2 cm ponad warzywa. Gotujemy do miękkości 0k 10-12 minut. Miksujemy na krem. Nie dodaje mleczka kokosowego bo nie lubię. Ale można;) Gofry: Dynię obieramy i gotujemy na parze albo w niewielkiej ilości wody do miękkości. Blendujemy. W młynku mielimy pestki dyni i siemię. Dodajemy do przestudzonego puree z dyni. Dodajemy resztę składników. Pieczemy gofry. Podajemy z zupą i kiełkami np. z brokułu.