Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy dynię hokkaido i dlatego z niej robimy wiel dań. Zapraszam na zupę gdzie dynia jako składnik występuje dwa razy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5981
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4630
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5981
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4630
Składniki
Zupa: Obieramy warzywa. Kroimy w dowolną kostkę. Podsmażamy na oliwie z przyprawami. Po 5 minutach wlewamy wodę na 2 cm ponad warzywa. Gotujemy do miękkości 0k 10-12 minut. Miksujemy na krem. Nie dodaje mleczka kokosowego bo nie lubię. Ale można;) Gofry: Dynię obieramy i gotujemy na parze albo w niewielkiej ilości wody do miękkości. Blendujemy. W młynku mielimy pestki dyni i siemię. Dodajemy do przestudzonego puree z dyni. Dodajemy resztę składników. Pieczemy gofry. Podajemy z zupą i kiełkami np. z brokułu.