Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy dynię hokkaido i dlatego z niej robimy wiel dań. Zapraszam na zupę gdzie dynia jako składnik występuje dwa razy.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2785
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 83
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2785
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 83
Składniki
Zupa: Obieramy warzywa. Kroimy w dowolną kostkę. Podsmażamy na oliwie z przyprawami. Po 5 minutach wlewamy wodę na 2 cm ponad warzywa. Gotujemy do miękkości 0k 10-12 minut. Miksujemy na krem. Nie dodaje mleczka kokosowego bo nie lubię. Ale można;) Gofry: Dynię obieramy i gotujemy na parze albo w niewielkiej ilości wody do miękkości. Blendujemy. W młynku mielimy pestki dyni i siemię. Dodajemy do przestudzonego puree z dyni. Dodajemy resztę składników. Pieczemy gofry. Podajemy z zupą i kiełkami np. z brokułu.