Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, mocno pomidorowa zupa rybna z kociołka to danie, które na pewno przypadnie do gustu miłośnikom wyrazistych smaków. Przepis pochodzi z 532. odcinka programu "Ewa gotuje". Prowadząca przygotowała potrawę na bazie karpi, jednak równie dobrze sprawdzą się pstrągi. Aby rybna zupa smakowała doskonale, nie może zabraknąć w niej dużej ilości jarzyn i aromatycznych przypraw.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44681
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182148
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 282
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44681
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182148
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 282
Składniki
Z ryb wyciąć filety. Na głowach, płetwach, skórze i kręgosłupach ugotować wywar (przyprawić solą, zielem angielskim i liściem laurowym). Przecedzić.
W kociołku roztopić masło klarowane. Wrzucić pokrojone w plastry cebule i pory, po chwili dodać czosnek, marchewki, pietruszki i seler. Smażyć przez chwilę. Wlać wywar rybny. Gotować do miękkości. Przyprawić papryką i tymiankiem. Dodać pomidory i przecier. Dorzucić całą kostkę masła.
Filety pokroić i pod koniec gotowania dodać do zupy (podgrzewać jeszcze przez 5, najwyżej 10 minut). Zabielić mleczkiem kokosowym.