Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzycha to aromatyczna i treściwa zupa z kapusty, która powinna przypaść do gustu wszystkim miłośnikom konkretnych dań. Najlepiej jest użyć dwóch rodzajów kapusty, dzięki czemu jest wyrazista i dość mocno kwaśna. Dodatek ziemniaków i marchewki nieco łagodzi ten smak, ale sprawia także, że zupa jest bardzo pożywna i treściwa. W niektórych wersjach tego przepisu można także dodać grzyby i wywar grzybowy, co nadaje daniu lekko leśnego aromatu.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22288
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 157
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22288
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 157
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Składniki
Masło rozgrzej w dużym garnku. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż do zeszklenia. Dodaj mięso gulaszowe na patelnię i smaż wszystko razem do przyrumienienia mięsa. Dopraw solą i pieprzem. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w plasterki. Dołóż na patelnię. Smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut, aż warzywo będzie miękkie. Zalej składniki bulionem i gotuj całość przez ok. 30 minut.
Ziemniaki umyj, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Kapustę i natkę pietruszki także posiekaj. Dodaj wszystko do zupy. W razie potrzeby dodaj wodę, by nadać zupie odpowiednią gęstość i kwaśność. Parzychę gotuj przez kolejne 30-45 minut. Po ugotowaniu udekoruj zupę natką pietruszki. Możesz też dodać łyżkę kwaśnej śmietany.