Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzycha to aromatyczna i treściwa zupa z kapusty, która powinna przypaść do gustu wszystkim miłośnikom konkretnych dań. Najlepiej jest użyć dwóch rodzajów kapusty, dzięki czemu jest wyrazista i dość mocno kwaśna. Dodatek ziemniaków i marchewki nieco łagodzi ten smak, ale sprawia także, że zupa jest bardzo pożywna i treściwa. W niektórych wersjach tego przepisu można także dodać grzyby i wywar grzybowy, co nadaje daniu lekko leśnego aromatu.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 489
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 662
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 123
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 189
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6043
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 489
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 662
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 123
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 189
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6043
Składniki
Masło rozgrzej w dużym garnku. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż do zeszklenia. Dodaj mięso gulaszowe na patelnię i smaż wszystko razem do przyrumienienia mięsa. Dopraw solą i pieprzem. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w plasterki. Dołóż na patelnię. Smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut, aż warzywo będzie miękkie. Zalej składniki bulionem i gotuj całość przez ok. 30 minut.
Ziemniaki umyj, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Kapustę i natkę pietruszki także posiekaj. Dodaj wszystko do zupy. W razie potrzeby dodaj wodę, by nadać zupie odpowiednią gęstość i kwaśność. Parzychę gotuj przez kolejne 30-45 minut. Po ugotowaniu udekoruj zupę natką pietruszki. Możesz też dodać łyżkę kwaśnej śmietany.