Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina wietnamskich smaków w aromatycznym rosole z wykorzystaniem pozostałości po pieczonej kaczce. Korzenne przyprawy wydają się mieć mocny smak ale razem tworzą subtelna i bardzo udana kompozycję.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326546
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12100
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16922
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5541
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326546
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12100
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16922
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5541
Składniki
Przeważnie z kaczki po upieczeniu zjada się udka, i pierś. Pozostałości można obrać i zrobić z nich pasztet lub wykorzystać jako bazę rosołu. Pozostałości po kaczce trzeba zalać wodą, dodać przyprawy i gotować około pół godziny. Pewnie według oryginalnego przepisu to będzie 8 godzin. Bez obaw nie wyjdzie zupa piernikowa , przyprawy będą wyczuwalne subtelnie. Pod koniec zupę doprawiłam jeszcze solą. Podałam z makaronem ryżowym, posiekanym imbirem marynowanym, obranym mięsem z kaczki, kiełkami i natką kolendry.
Smacznego :)