Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina wietnamskich smaków w aromatycznym rosole z wykorzystaniem pozostałości po pieczonej kaczce. Korzenne przyprawy wydają się mieć mocny smak ale razem tworzą subtelna i bardzo udana kompozycję.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Składniki
Przeważnie z kaczki po upieczeniu zjada się udka, i pierś. Pozostałości można obrać i zrobić z nich pasztet lub wykorzystać jako bazę rosołu. Pozostałości po kaczce trzeba zalać wodą, dodać przyprawy i gotować około pół godziny. Pewnie według oryginalnego przepisu to będzie 8 godzin. Bez obaw nie wyjdzie zupa piernikowa , przyprawy będą wyczuwalne subtelnie. Pod koniec zupę doprawiłam jeszcze solą. Podałam z makaronem ryżowym, posiekanym imbirem marynowanym, obranym mięsem z kaczki, kiełkami i natką kolendry.
Smacznego :)