Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina wietnamskich smaków w aromatycznym rosole z wykorzystaniem pozostałości po pieczonej kaczce. Korzenne przyprawy wydają się mieć mocny smak ale razem tworzą subtelna i bardzo udana kompozycję.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 238
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40409
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5274
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 238
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40409
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5274
Składniki
Przeważnie z kaczki po upieczeniu zjada się udka, i pierś. Pozostałości można obrać i zrobić z nich pasztet lub wykorzystać jako bazę rosołu. Pozostałości po kaczce trzeba zalać wodą, dodać przyprawy i gotować około pół godziny. Pewnie według oryginalnego przepisu to będzie 8 godzin. Bez obaw nie wyjdzie zupa piernikowa , przyprawy będą wyczuwalne subtelnie. Pod koniec zupę doprawiłam jeszcze solą. Podałam z makaronem ryżowym, posiekanym imbirem marynowanym, obranym mięsem z kaczki, kiełkami i natką kolendry.
Smacznego :)