Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w piątek pada deszcz, jest zimno i już nic mi się nie chce, a coś gorącego zdrowego na ząb by się przydało...
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 929
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 929
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Do garnka wlewam wodę i wrzucam mrożone warzywa. Gotuję 10 minut i dodaję przecier. Gotuję jeszcze 5 minut i wlewam na talerze. Czarny ryż to nadwyżka z obiadu z tego tygodnia - przechowywana w lodówce - dodaję po łyżce lub dwie na każdy talerz. i już ! Tak to można gotować codziennie :))
Aneks: W kwietniu zwykle korzystam z marketowych gotowców, bo nowych jeszcze nie ma, a moja zamrażarka już pusta. Znalazłam taką perełkę - mrożone bezpośrednio po zebraniu i żadnych zbędnych dodatków. A przepis na przecier mam na swoim profilu kucharza DomowaPiwniczka :) i w książce kucharskiej "Pomidor:) "