Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w piątek pada deszcz, jest zimno i już nic mi się nie chce, a coś gorącego zdrowego na ząb by się przydało...
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Do garnka wlewam wodę i wrzucam mrożone warzywa. Gotuję 10 minut i dodaję przecier. Gotuję jeszcze 5 minut i wlewam na talerze. Czarny ryż to nadwyżka z obiadu z tego tygodnia - przechowywana w lodówce - dodaję po łyżce lub dwie na każdy talerz. i już ! Tak to można gotować codziennie :))
Aneks: W kwietniu zwykle korzystam z marketowych gotowców, bo nowych jeszcze nie ma, a moja zamrażarka już pusta. Znalazłam taką perełkę - mrożone bezpośrednio po zebraniu i żadnych zbędnych dodatków. A przepis na przecier mam na swoim profilu kucharza DomowaPiwniczka :) i w książce kucharskiej "Pomidor:) "