Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w piątek pada deszcz, jest zimno i już nic mi się nie chce, a coś gorącego zdrowego na ząb by się przydało...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Do garnka wlewam wodę i wrzucam mrożone warzywa. Gotuję 10 minut i dodaję przecier. Gotuję jeszcze 5 minut i wlewam na talerze. Czarny ryż to nadwyżka z obiadu z tego tygodnia - przechowywana w lodówce - dodaję po łyżce lub dwie na każdy talerz. i już ! Tak to można gotować codziennie :))
Aneks: W kwietniu zwykle korzystam z marketowych gotowców, bo nowych jeszcze nie ma, a moja zamrażarka już pusta. Znalazłam taką perełkę - mrożone bezpośrednio po zebraniu i żadnych zbędnych dodatków. A przepis na przecier mam na swoim profilu kucharza DomowaPiwniczka :) i w książce kucharskiej "Pomidor:) "