Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy do smakowitej zupy.
Garnek, patelnia, łyżka, szpatułka, tarka do jarzyn, nóż i deska do krojenia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 434
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 100
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2238
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 434
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 100
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2238
Składniki
Pieczarki kroimy w grube plastry i smażymy na tłuszczu z pieczenia mięsa lub na oleju do momentu aż woda wyparuje. W tym czasie wywar z pieczenia wlewamy do garnka, około 1,5 litra. Kroimy w plasterki po umyciu łodygę selera i wrzucamy do garnka oraz obraną i startą ma tarce marchew. Doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy pieczarki.
Następnie dodajemy makaron połamany na 3-4 razy i dalej gotujemy do miękkości. W miarę jak makaron pochłania zupę, dolewamy resztę wywaru.
Dodajemy śmietanę, natkę pietruszki i, jeśli trzeba, dosalamy.