Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy do smakowitej zupy.
Garnek, patelnia, łyżka, szpatułka, tarka do jarzyn, nóż i deska do krojenia
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 24
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 39
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1076
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 259
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14615
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 24
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 39
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1076
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 259
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14615
Składniki
Pieczarki kroimy w grube plastry i smażymy na tłuszczu z pieczenia mięsa lub na oleju do momentu aż woda wyparuje. W tym czasie wywar z pieczenia wlewamy do garnka, około 1,5 litra. Kroimy w plasterki po umyciu łodygę selera i wrzucamy do garnka oraz obraną i startą ma tarce marchew. Doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy pieczarki.
Następnie dodajemy makaron połamany na 3-4 razy i dalej gotujemy do miękkości. W miarę jak makaron pochłania zupę, dolewamy resztę wywaru.
Dodajemy śmietanę, natkę pietruszki i, jeśli trzeba, dosalamy.