Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy do smakowitej zupy.
Garnek, patelnia, łyżka, szpatułka, tarka do jarzyn, nóż i deska do krojenia
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16128
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16128
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Składniki
Pieczarki kroimy w grube plastry i smażymy na tłuszczu z pieczenia mięsa lub na oleju do momentu aż woda wyparuje. W tym czasie wywar z pieczenia wlewamy do garnka, około 1,5 litra. Kroimy w plasterki po umyciu łodygę selera i wrzucamy do garnka oraz obraną i startą ma tarce marchew. Doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy pieczarki.
Następnie dodajemy makaron połamany na 3-4 razy i dalej gotujemy do miękkości. W miarę jak makaron pochłania zupę, dolewamy resztę wywaru.
Dodajemy śmietanę, natkę pietruszki i, jeśli trzeba, dosalamy.