Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy do smakowitej zupy.
Garnek, patelnia, łyżka, szpatułka, tarka do jarzyn, nóż i deska do krojenia
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 808
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 48
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2035
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 808
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 48
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2035
Składniki
Pieczarki kroimy w grube plastry i smażymy na tłuszczu z pieczenia mięsa lub na oleju do momentu aż woda wyparuje. W tym czasie wywar z pieczenia wlewamy do garnka, około 1,5 litra. Kroimy w plasterki po umyciu łodygę selera i wrzucamy do garnka oraz obraną i startą ma tarce marchew. Doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy pieczarki.
Następnie dodajemy makaron połamany na 3-4 razy i dalej gotujemy do miękkości. W miarę jak makaron pochłania zupę, dolewamy resztę wywaru.
Dodajemy śmietanę, natkę pietruszki i, jeśli trzeba, dosalamy.