Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy do smakowitej zupy.
Garnek, patelnia, łyżka, szpatułka, tarka do jarzyn, nóż i deska do krojenia
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5539
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3988
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5539
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3988
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Pieczarki kroimy w grube plastry i smażymy na tłuszczu z pieczenia mięsa lub na oleju do momentu aż woda wyparuje. W tym czasie wywar z pieczenia wlewamy do garnka, około 1,5 litra. Kroimy w plasterki po umyciu łodygę selera i wrzucamy do garnka oraz obraną i startą ma tarce marchew. Doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy pieczarki.
Następnie dodajemy makaron połamany na 3-4 razy i dalej gotujemy do miękkości. W miarę jak makaron pochłania zupę, dolewamy resztę wywaru.
Dodajemy śmietanę, natkę pietruszki i, jeśli trzeba, dosalamy.