Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już dobrze wiecie że jestem zupo - maniaczką, dlatego dziś mam zupkę taką jak mama gotowała nam w dzieciństwie. Uwielbiamy zupy każdego rodzaju. A pieczarki to jedne z ulubionych moich grzybów mogłabym je jeść codziennie aż do znudzenia. Podam wam teraz przepis jak ja gotuję zupkę pieczarkową jest bardzo smaczna i syta.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3039
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1799
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 457
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3039
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1799
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 457
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać dowolne mięso z kością mogą być nawet porcje rosołowe ( u mnie akurat kości żeberkowe bo rodzinka je uwielbia ), oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach. Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawić do smaku przyprawą z solą.
W czasie gdy wywar gotuje się na wolnym ogniu z ziemniakami przygotować pieczarki obrać je i pokroić dowolnie. Na patelnię dodać masło gdy się rozpuści wsypać pieczarki i je podsmażyć do czasu wyparowania z nich wody.
Gdy ziemniaki są już na pół miękkie wsypać dowolny makaron ( lecz najlepszy jest ten twardy ), gotować całość na wolnym ogniu do czasu miękkości ziemniaków i makaronu. Jak już ziemniak i makaron są miękkie dodać wcześniej usmażone pieczarki i chwilę pogotować.
W czasie gdy zupa gotuje się już z pieczarkami, śmietanę rozrobić z wywarem od zupy oraz łyżeczką cukru ( dodając cukier do śmietany nie zważy się ona podczas gotowania ). Zalać zupę przygotowaną śmietaną szybko zamieszać i zagotować.
Gdy cała zupa ze śmietaną już się zagotowała, doprawić według swego smaku przyprawą dodając również ziela angielskie oraz liście laurowe , zagotować na koniec gotowania wkroić natkę pietruszki, zamieszać zagotować lekko i odstawić z ognia.
Zupa wyszła bardzo smaczna i pożywna. Polecam serdecznie dla lubiących pieczarki oraz mieszankę ziemniaków z makaronem, ja lubię do zup ziemniaczanych dodawać makarony lub różnego rodzaju kasze. Tak jestem nauczona z domu ugotować z niczego coś.