Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół tylko z makaronem? Przełamaliśmy się i podaliśmy niedzielny rosół z pierożkami...
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5110
Ketchup z dyni jest smaczny i zdrowy, ma ładny pomarańczowy kolor. Możemy go...
Odsłon: 142
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 1015
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5110
Ketchup z dyni jest smaczny i zdrowy, ma ładny pomarańczowy kolor. Możemy go...
Odsłon: 142
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 1015
Składniki
Podsmażamy czosnek na oliwie dorzucając po chwili zmiksowane blenderem warzywa i mięso pozostałe po przygotowaniu rosołu. Podsmażamy całość chwilę, doprawiając ewentualnie pieprzem i solą.
Rozpuszczamy łyżkę masła. Do mąki, mieszając dolewamy ciepłą ale nie gorącą wodę. Szczypta soli i wspomniane wyżej rozpuszczone masło. Zagniatamy rękami. Owijamy w folię o odstawiamy na chwilę. Wałkujemy ciasto na cienkie placki i z pomocą ringu lub zwykłej szklanki wycinamy kółka.
Lepimy pierogi nakładając na kółka łyżkę farszu. Formować możemy pierożki tradycyjnie lub na przykład w uszka.
Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut od wypłynięcia i podajemy zalane gorącym rosołem. Polecam raz na jakiś czas właśnie w ten sposób podać niedzielny, tradycyjny dla naszych polskich domów rosół. Jest pysznie i smakuje trochę inaczej. UWAGA na blog dość intensywnie wpadają przepisy dla posiadaczy Thermomix. Zapraszamy. Link pod wpisem. pozdrawiamy i życzymy smacznego