Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym, że zimą należy jeść kiszonki wie każdy. Ja też staram się często wprowadzać je do diety. Dlatego dzisiaj ugotowałam bardzo szybki i mocno pikantny kapuśniak z dodatkiem czerwonej soczewicy. Ilość przypraw można oczywiście dozować wedle upodobania. Ale cały urok tego dania polega na jego rozgrzewającej mocy. Polecam na te ostatnie mrozy
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Cebulę pokroiłam w kostkę. Na dnie garnka z grubym dnem rozgrzałam trochę oleju, wsypałam cebulę, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypałam mielony kminek i dorzuciłam ziele angielskie. Wszystko smażyłam mieszając aż cebula lekko się zeszkli.
Obrane ziemniaki pokroiłam w grubą kostkę a marchewkę starłam na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki i marchew dodałam do garnka i podsmażałam kilka minut cały czas mieszając aby warzywa nie przywarły. Następnie dodałam czerwoną soczewicę, zalałam bulionem i gotowałam do miękkości warzyw około 15 minut.
Dodałam kapustę i przecier pomidorowy (jeśli trzeba to można dolać przegotowanej wody). Wszystko gotowałam jeszcze około 10 minut. Na koniec przyprawiłam tymiankiem, ostrą papryką, pieprzem i solą.