Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z brukselką i fasolką, Zupa jest warzywna, ale można również dodać mięso np. wieprzowe.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1871
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 59
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 105
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1871
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 59
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 105
Składniki
1. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy obraną i pokrojoną w krążki marchew. 3. Gdy warzywa są już miękkie, wsypujemy łyżkę cukru, smażyć aż cukier się rozpuści.
4. Do wywaru rolowego, dodajemy posiekane, obrane ze skórki pomidory.
5. Gotujemy 10 minut i łączymy z karmelizowanymi warzywami.
6. Następnie dodajemy pokrojoną fasolkę oraz brukselkę. 7. Wlewamy koncentrat pomidorowy.
8. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, przekładamy do zupy i gotujemy aż warzywa będą miękkie. 9. Doprawiamy solą oraz paprykę.
10. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną, hartując łączymy z zupą.
11. Zupa gotowa. 12. Smacznego.