Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z brukselką i fasolką, Zupa jest warzywna, ale można również dodać mięso np. wieprzowe.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 62
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 123
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 82
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 177
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 62
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 123
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 82
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 177
Składniki
1. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy obraną i pokrojoną w krążki marchew. 3. Gdy warzywa są już miękkie, wsypujemy łyżkę cukru, smażyć aż cukier się rozpuści.
4. Do wywaru rolowego, dodajemy posiekane, obrane ze skórki pomidory.
5. Gotujemy 10 minut i łączymy z karmelizowanymi warzywami.
6. Następnie dodajemy pokrojoną fasolkę oraz brukselkę. 7. Wlewamy koncentrat pomidorowy.
8. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, przekładamy do zupy i gotujemy aż warzywa będą miękkie. 9. Doprawiamy solą oraz paprykę.
10. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną, hartując łączymy z zupą.
11. Zupa gotowa. 12. Smacznego.