Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z brukselką i fasolką, Zupa jest warzywna, ale można również dodać mięso np. wieprzowe.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 23
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8611
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 23
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8611
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Składniki
1. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy obraną i pokrojoną w krążki marchew. 3. Gdy warzywa są już miękkie, wsypujemy łyżkę cukru, smażyć aż cukier się rozpuści.
4. Do wywaru rolowego, dodajemy posiekane, obrane ze skórki pomidory.
5. Gotujemy 10 minut i łączymy z karmelizowanymi warzywami.
6. Następnie dodajemy pokrojoną fasolkę oraz brukselkę. 7. Wlewamy koncentrat pomidorowy.
8. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, przekładamy do zupy i gotujemy aż warzywa będą miękkie. 9. Doprawiamy solą oraz paprykę.
10. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną, hartując łączymy z zupą.
11. Zupa gotowa. 12. Smacznego.