Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupa gołąbkowa to mięso mielone, kapusta i ryż. U mnie mięso mielone jest ale zamiast ryżu i kapusty są warzywa korzenne. Zupę możemy doprawić chili, dzięki czemu rozgrzeje nas w chłodne zimowe dni:)
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 731
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4194
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17470
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3290
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 237
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 731
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4194
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17470
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3290
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 237
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy staną się szkliste dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką i smażymy do czasu aż straci czerwony kolor. W rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Mieszając podsmażamy 2-3 min. Następnie dodajemy podsmażone mięso mielone i wlewamy bulion. Gotujemy na małym ogniu ok.20 min. Na koniec dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze ok. 5-10 min.