Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim maturzystom.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 649
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 948
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 503
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 649
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 948
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 503
Składniki
Mięso z indyka i łapki dokładnie oczyścić, umyć i w łożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować. Zdjąć szumowiny i dodać oczyszczone, obrane, umyte warzywa tj marchewki, pietruszkę, selera, cebulę opaloną nad ogniem. Dodać również imbir oskrobany i pokrojony w plasterki i obrane ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz czarny w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować na wolnym ogniu ok 50 min. Wyjąć kurzęce łapki, mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Do przecedzonego wywaru dodać passatę z ziołami, koncentrat pomidorowy, cukier i sól do smaku. Zagotować. Dodać śmietanę i ponownie zagotować. Zupę podawać w kubku ciepłą. Smacznego. Oczywiście zupę można podać z ulubinym makaronem albo ryżem.