Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim maturzystom.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 668
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4036
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3996
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 668
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4036
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3996
Składniki
Mięso z indyka i łapki dokładnie oczyścić, umyć i w łożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować. Zdjąć szumowiny i dodać oczyszczone, obrane, umyte warzywa tj marchewki, pietruszkę, selera, cebulę opaloną nad ogniem. Dodać również imbir oskrobany i pokrojony w plasterki i obrane ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz czarny w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować na wolnym ogniu ok 50 min. Wyjąć kurzęce łapki, mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Do przecedzonego wywaru dodać passatę z ziołami, koncentrat pomidorowy, cukier i sól do smaku. Zagotować. Dodać śmietanę i ponownie zagotować. Zupę podawać w kubku ciepłą. Smacznego. Oczywiście zupę można podać z ulubinym makaronem albo ryżem.