Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim maturzystom.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44682
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182149
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 283
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44682
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182149
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 283
Składniki
Mięso z indyka i łapki dokładnie oczyścić, umyć i w łożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować. Zdjąć szumowiny i dodać oczyszczone, obrane, umyte warzywa tj marchewki, pietruszkę, selera, cebulę opaloną nad ogniem. Dodać również imbir oskrobany i pokrojony w plasterki i obrane ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz czarny w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować na wolnym ogniu ok 50 min. Wyjąć kurzęce łapki, mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Do przecedzonego wywaru dodać passatę z ziołami, koncentrat pomidorowy, cukier i sól do smaku. Zagotować. Dodać śmietanę i ponownie zagotować. Zupę podawać w kubku ciepłą. Smacznego. Oczywiście zupę można podać z ulubinym makaronem albo ryżem.