Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim maturzystom.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 205
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20242
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 205
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20242
Składniki
Mięso z indyka i łapki dokładnie oczyścić, umyć i w łożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować. Zdjąć szumowiny i dodać oczyszczone, obrane, umyte warzywa tj marchewki, pietruszkę, selera, cebulę opaloną nad ogniem. Dodać również imbir oskrobany i pokrojony w plasterki i obrane ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz czarny w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować na wolnym ogniu ok 50 min. Wyjąć kurzęce łapki, mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Do przecedzonego wywaru dodać passatę z ziołami, koncentrat pomidorowy, cukier i sól do smaku. Zagotować. Dodać śmietanę i ponownie zagotować. Zupę podawać w kubku ciepłą. Smacznego. Oczywiście zupę można podać z ulubinym makaronem albo ryżem.