Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam wam przepis na zupę pomidorową jaką gotowała nam mama w dzieciństwie, i właśnie taką lubimy najbardziej. Nie lubimy za bardzo ryżu gotowanego osobno a zupy osobno. Może wam przypadnie do gustu taka pomidorowa na szybko.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457764
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457764
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Składniki
Do garnka wlać około trzech litrów wody, dodać kości żeberkowe lub porcje rosołowe oraz marchew pokrojoną dowolnie. Całość gotować do miękkości mięsa na kościach ( wiadomo że na porcjach rosołowych mięso będzie o wiele szybciej miękkie ). Jak już mięso jest miękkie wkroić por oraz dodać warzywa suszone i jeszcze chwilę pogotować aż warzywa suszone będą prawie miękkie.
Gdy warzywa są już miękkie wsypać ryż ( jeśli ktoś nie lubi gęstej to wsypać mniej ryżu tak około 1 szklanki ). Gotować na średnim ogniu do miękkości ryżu. Jak już ryż jest miękki dodać koncentraty pomidorowe, wkroić natkę pietruszki i wsypać majeranek. Doprawić do smaku przyprawą z dodatkiem soli. Całość zamieszać i zagotować.
Jak całość już się zagotowała, śmietanę rozrobić z cukrem tak aby nie było grudek( wtedy śmietana się nie zważy ). Dodać ziela angielskie oraz liście laurowe, wlać rozrobioną śmietanę, szybko zamieszać i dosłownie chwilkę zagotować całą zupę.
Tak ugotowana zupa jest bardzo sycąca, szybko znika z talerza. Nie każdy jadł takie zupy w dzieciństwie ja zaś bardzo często bo mama pracowała ciężko to na szybko zawsze nam gotowała taką zupę, smak tej zupy pamiętam do dziś i nawet mama mówiła że gotuję ją identycznie jak ona przed laty.