Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo dobro. Na zdrowie.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1397
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1320
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1397
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1320
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Paprykę umyć, osuszyć, pozbawić gniazda nasiennego. Pokroić w dowolne kawałku. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obok położyć obrane ząbki czosnku. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. W garnku zagotować rosół. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki pomidory. Pomidory ze skórką. Dodać upieczoną paprykę i czosnek. Gotować na wolnym ogniu ok 30 -40 min. Zupę przecedzić, a pozostałe na sicie pomidory, paprykę, czosnek przetrzeć do zupy. Ponownie zupę doprowadzić do gotowania. W szklance śmietany rozprowadzić łyżkę mąki pszennej i koncentrat pomidorowy. Wlać do zupy. Chwilę gotować, mieszać. Dodać cukier, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Zupę podawać gorącą z makaronem naleśnikowym. Smacznego Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować. Pozostawić na ok 15 min. Patelnię delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni. Naleśniki zwijać i kroić w ślimaczki. Podawać z zupą pomidorową.