Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u nas pomidorowa ugotowana razem z ryżem taka jaką lubimy gęsta i super kwaśna. Przyznaję się że minka która wyszła w zupie nie została zrobiona specjalnie samo tak wyszło zobaczyłam dopiero jak przesyłałam sobie zdjęcia na Messenger było to nieświadome z mojej strony.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte kości schabowe lub dowolne mięso. marchew oraz korzeń pietruszki pokrojone dowolnie. Gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa na kościach. W czasie gotowania zdjąć powstałe z mięsa szumowiny. Jak już mięso na kościach jest miękkie doprawić według swego smaku ziarenkami smaku dodać liść pora i selera, ziela angielskie, liść laurowy oraz wsypać szklankę ryżu. Gotować na wolnym ogniu co raz mieszając do miękkości ryżu.
Gdy ryż w wywarze jest już dość miękki dodać drobno pokrojony czosnek oraz dodać oba przeciery pomidorowe ( jeśli ktoś nie lubi kwaśnej pomidorowej wystarczy jeden przecier ). Chwilę pogotować w międzyczasie dodając natkę pietruszki. Gdy natka jest już miękka dodać majeranek i jeszcze pogotować na wolnym ogniu.
Do gotującej się już zupy z ryżem i przecierem wlać całą śmietanę 30 %, doprawić jeszcze według swego smaku, zamieszać i zagotować na małym ogniu do połączenia się zupy pomidorowej ze śmietaną. Ugotowaną zdjąć z ognia. Zupę w czasie mieszania wyczuwa się jej kleistość i gęstość.
Pomidorowa ugotowana w ten właśnie sposób smakuje nam najbardziej ( nie lubimy kiedy jest osobno ugotowana zupa i osobno ryż ) w takiej formie smakuje o wiele bardziej. Jeśli ktoś jeszcze tak nie gotował to zapraszam po przepis i zapewniam że będziecie mile zaskoczeni.