Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u nas pomidorowa ugotowana razem z ryżem taka jaką lubimy gęsta i super kwaśna. Przyznaję się że minka która wyszła w zupie nie została zrobiona specjalnie samo tak wyszło zobaczyłam dopiero jak przesyłałam sobie zdjęcia na Messenger było to nieświadome z mojej strony.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29404
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9656
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 848
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29404
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9656
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 848
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte kości schabowe lub dowolne mięso. marchew oraz korzeń pietruszki pokrojone dowolnie. Gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa na kościach. W czasie gotowania zdjąć powstałe z mięsa szumowiny. Jak już mięso na kościach jest miękkie doprawić według swego smaku ziarenkami smaku dodać liść pora i selera, ziela angielskie, liść laurowy oraz wsypać szklankę ryżu. Gotować na wolnym ogniu co raz mieszając do miękkości ryżu.
Gdy ryż w wywarze jest już dość miękki dodać drobno pokrojony czosnek oraz dodać oba przeciery pomidorowe ( jeśli ktoś nie lubi kwaśnej pomidorowej wystarczy jeden przecier ). Chwilę pogotować w międzyczasie dodając natkę pietruszki. Gdy natka jest już miękka dodać majeranek i jeszcze pogotować na wolnym ogniu.
Do gotującej się już zupy z ryżem i przecierem wlać całą śmietanę 30 %, doprawić jeszcze według swego smaku, zamieszać i zagotować na małym ogniu do połączenia się zupy pomidorowej ze śmietaną. Ugotowaną zdjąć z ognia. Zupę w czasie mieszania wyczuwa się jej kleistość i gęstość.
Pomidorowa ugotowana w ten właśnie sposób smakuje nam najbardziej ( nie lubimy kiedy jest osobno ugotowana zupa i osobno ryż ) w takiej formie smakuje o wiele bardziej. Jeśli ktoś jeszcze tak nie gotował to zapraszam po przepis i zapewniam że będziecie mile zaskoczeni.